Hoe zorg je ervoor dat jouw website op mobiel goed leesbaar en vindbaar is?

No Comments

Responsive webdesign

Sinds 2015 speelt de leesbaarheid van jouw website op mobiele apparaten een grote rol bij de online vindbaarheid van de website. Is jouw website responsive en dus goed leesbaar op smartphones en tablets? Dan krijg je pluspunten van Google. Hoe meer pluspunten, hoe hoger jouw website in de zoekresultaten zichtbaar is!

Een responsive website

Responsive design staat voor een reagerend ontwerp. Dit houdt in dat de website zich aanpast naar het apparaat waarop de website wordt bekeken. Een desktop heeft een groter en ander formaat scherm dan een smartphone. Het is belangrijk dat de website op beide apparaten goed leesbaar is.

Niet alleen Google zal je website minpunten geven, ook bezoekers zullen niet lang op jouw website blijven. Klanten willen snel en eenvoudig de informatie vinden waarnaar zij opzoek zijn. Wanneer jouw website niet responsive is zullen bezoekers moeten inzoomen om de informatie te kunnen lezen en zullen zij moeite hebben om op bepaalde knoppen of linkjes te klikken. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker sneller afhaakt en naar de website van de concurrent gaat.

Om erachter te komen of jouw website responsive is heeft Google een gratis tool ontwikkeld. Deze tool geeft aan of de website mobiel vriendelijk is en wat de eventuele verbeterpunten zijn: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/.

Tips: hoger in Google

Hoe hoger jouw website in de zoekresultaten van Google staat, hoe groter de kans dat bezoekers op jouw website klikken. Om de website hoger te laten scoren zal de website aan een aantal punten moeten voldoen. Hieronder een paar tips om hoger te scoren in Google:

• Zorg dat de website snel laadt. Trage websites vinden klanten vervelend en Google dus ook!
• Kopieer nooit teksten van andere websites. Zorg ervoor dat jouw website uniek is.
• Maak gebruik van kopteksten (H1, H2..) zodat Google begrijpt waar je website over gaat.
• Zorg dat de meta-gegevens op de juiste manier zijn ingevuld. Dit zijn de titel en beschrijving die Google weergeeft in de zoekresultaten. Door gebruik te maken van de juiste zoekwoorden vergroot je de vindbaarheid.

Advies

Wil je meer tips ontvangen of kan je wel wat hulp gebruiken bij het uitvoeren van deze tips? Al onze website zijn responsive, laden snel en vormen de basis voor een zoekmachine geoptimaliseerde website. Neem vrijblijvend contact met ons op of doe de gratis website check!

On-lineProfi Blogs

On-lineProfi schrijft regelmatig blogartikelen. In deze artikelen delen wij onze kennis en lees je tips over de inzet van o.a. social media, zoekmachineoptimalisatie en contentmarketing.

Wil je als eerst op de hoogte zijn van nieuwe blogs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Gratis website check

Benieuwd of uw website technisch helemaal up-to-date is? Wij voeren een gratis check uit op verschillende essentiële punten!

Meer blogartikelen

Bekijk alle berichten