Waarom een SSL certificaat invloed heeft op jouw online vindbaarheid

No Comments

Waarom een SSL certificaat invloed heeft op jouw online vindbaarheid

Is het jou al opgevallen? Steeds meer websites zijn beveiligd. Dit kan je zien door het groene slotje dat bovenin de menubalk verschijnt wanneer je een website bezoekt. Het slotje betekent dat de website is beveiligd door middel van een SSL certificaat. In dit artikel leggen we uit wat een SSL certificaat is en waarom het slim is om hier gebruik van te maken.

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layers. Dit houdt in dat er extra veiligheidslagen worden toegevoegd aan het websiteverkeer, bijvoorbeeld bij het invullen van een contactformulier. Op het moment dat jij je naam, e-mailadres en telefoonnummer op een website invult wordt dit normaal gesproken verzonden via het HTTP protocol. Mocht in dit geval iemand ‘meeluisteren’ met de verbinding tussen jouw computer en de server, weet die persoon jouw privégegevens. Met name wanneer er bankgegevens worden gedeeld is dit geen prettig idee.

Voorbeeld SSL beveiliging

Door gebruik te maken van een SSL certificaat worden jouw gegevens versleuteld verzonden. Dit wil zeggen dat het voor een buitenstaander niet te ontcijferen is wat er precies is ingevuld. Het SSL certificaat voegt een extra beveiligingslaag aan het HTTP protocol toe. Zo ontstaat HTTPS.

 

Wettelijke verplichting SSL

Het hebben van een SSL certificaat is volgens de wetgeving verplicht wanneer je op een website persoonlijke gegevens van de bezoeker vraagt. Bijvoorbeeld wanneer er in een webshop een account moet worden aangemaakt, maar ook wanneer jij slechts een contactformulier op je website hebt staan ben jij verplicht om gebruik te maken van SSL. Je vraagt namelijk om persoonlijke gegevens, ook al is dit alleen een naam, e-mailadres en telefoonnummer. Nu zal je er geen problemen mee krijgen indien je geen gebruik maakt van SSL, maar een beveiligde verbinding heeft nog meer voordelen:

Betere vindbaarheid

Het hebben van een SSL certificaat geeft een vertrouwd gevoel bij de bezoeker. De bezoeker weet dat jij veilig omgaat met zijn of haar gegevens en zal daardoor eerder een formulier invullen. De zoekmachine Google weet dit ook en vindt het belangrijk dat alle websites zo veilig mogelijk zijn. Daarom geven zij websites met een HTTPS verbinding bonuspunten!

Je vergroot dus de kans dat jouw website op de eerste pagina komt te staan in Google en daarmee ook de kans dat iemand op jouw website terecht komt. Daarnaast waarschuwt de browser Chrome sinds enige tijd bezoekers met de melding ‘veilige website’ of ‘niet veilige website’. De melding ‘niet veilig’ schrikt veel bezoekers af. Het zou zonde zijn als je deze bezoekers misloopt door het niet hebben van een SSL certificaat!

Standaard SSL certificaat bij On-lineProfi

Ook On-lineProfi vindt het belangrijk dat een website veilig is. Daarom zorgen wij dat alle websites die wij hosten gebruik maken van een HTTPS verbinding. Wij installeren voor jou het SSL certificaat. Hier heb je geen omkijken naar.

Wil je meer weten over SSL certificaten of heb je interesse in een nieuwe website? On-lineProfi gaat graag met je in gesprek! Neem contact met ons op via info@on-lineprofi.nl of bel 085 – 303 848 7.

Carlijn houdt alle marketing trends in de gaten en kan je alles vertellen over nieuwsbrieven, social media, websites en online vindbaarheid. Vol enthousiasme over haar vak weet ze iedereen te overtuigen!

On-lineProfi Blogs

On-lineProfi schrijft regelmatig blogartikelen. In deze artikelen delen wij onze kennis en lees je tips over de inzet van o.a. social media, zoekmachineoptimalisatie en contentmarketing.

Wil je als eerst op de hoogte zijn van nieuwe blogs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Gratis website check

Benieuwd of uw website technisch helemaal up-to-date is? Wij voeren een gratis check uit op verschillende essentiële punten!

Meer blogartikelen

Bekijk alle berichten