zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Tegenwoordig zoekt bijna iedereen online, want alles is online te vinden. Zorg er daarom voor dat je online vindbaar bent!

Met zoekmachine optimalisatie zorgen we ervoor dat jouw website zo hoog mogelijk wordt gevonden in Google. We hebben het hier niet over de advertenties, maar echt over de organische (gratis) zoekresultaten.

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Tegenwoordig zoekt bijna iedereen online, want alles is online te vinden. Google is met bijna 90% van alle Nederlandse internetgebruikers veruit de meest gebruikte zoekmachine. Het is daarom heel belangrijk om goed gevonden te worden in Google. Hoe hoger jouw plek in Google is, hoe groter de kans dat iemand op jouw website klikt. En hoe word je goed vindbaar in Google? Met zoekmachine optimalisatie!

 

Doorlopend proces

Zoekmachine optimalisatie is geen eenmalige investering. Zoekmachines zijn continu bezig met het ontwikkelen van een nieuw algoritme. Het algoritme is de manier hoe zoekmachines bepalen welke websites bovenaan staan in de zoekresultaten. Hier moet jij, om je concurrenten voor te blijven en je plekje in Google te bewaken, op blijven inspelen.

Zorg er daarom voor dat jouw website altijd in beweging is, aan de voorkant én achterkant.


Laat je zoekmachine optimalisatie aan On-lineProfi over? Dan betaal je maandelijks slechts een klein bedrag. Afhankelijk van wat wij met elkaar hebben afgesproken verzorgen wij het volgende:


• We controleren of de zoekmachine resultaten nog goed worden getoond of moeten worden aangepast
• We plaatsen op andere websites links naar jouw website voor een hogere vindbaarheid (linkbuilding)
• We geven aan je door wanneer het tijd is om content aan te passen op de website (denk aan het schrijven van een nieuw blogartikel)

Onze werkwijze

STAP 1: KENNISMAKINGSGESPREK

Allereerst wordt er een kennismakingsgesprek ingepland. Uit deze kennismaking blijkt wat jouw wensen zijn en waarin wij je kunnen ondersteunen en adviseren. Aan de hand van jouw wensen en verschillende onderzoeken naar o.a. de zoekmachine concurrentie kijken wij of het slim is om zoekmachine optimalisatie in te zetten. Eventueel adviseren wij je om een andere marketingstrategie in te zetten om meer rendement uit de website te halen.

STAP 3: ZOEKMACHINE GEOPTIMALISEERDE CONTENT

Na goedkeuring van het zoekwoordenonderzoek gaan wij aan de slag met het optimaliseren van de content op de website. Dit houdt in dat er nieuwe teksten worden geschreven door onze copywriter die gericht zijn op zoekmachines. Deze teksten worden ook wel SEO teksten genoemd. Ook zorgen wij ervoor dat de afbeeldingen de juiste beschrijvingen mee krijgen.

 STAP 5: GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

Wanneer een bezoeker via Google op jouw website komt is het natuurlijk wel van belang dat dit een nieuwe klant oplevert. Wij controleren jouw website en kijken in hoeverre de gebruiksvriendelijkheid van de website kan worden verbeterd. Maandelijks zal worden bijgehouden waar bezoekers binnenkomen en waar zij afhaken. Aan de hand daarvan wordt de gebruiksvriendelijkheid van de website iedere maand getest.

STAP 7: MAANDELIJKS ONDERHOUD

Omdat zoekmachine optimalisatie geen eenmalige activiteit is zullen wij bovengenoemde stappen iedere maand blijven herhalen en op zoek gaan naar verbeterpunten. Indien er input nodig is van jullie kant hoor je dat zo snel mogelijk van ons. Verder ontvang je iedere maand een rapportage met daarin de statistieken. Wel zo prettig om te weten of je vooruitgang boekt!

STAP 2: ZOEKWOORDENONDERZOEK

Indien blijkt dat zoekmachine optimalisatie inderdaad een goede strategie is om meer rendement uit de website te halen, zullen wij je website gaan controleren en een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Uit dit onderzoek zal blijken op welke zoekwoorden wij je website gaan optimaliseren.

STAP 4: LANDINGSPAGINA’S AANMAKEN

De geschreven SEO teksten worden op de website geplaatst. Deze worden geplaatst op de zogeheten landingspagina’s. Bij het aanmaken van deze landingspagina’s controleren wij de techniek achter de website. Dit is de basis van een zoekmachine geoptimaliseerde website. Deze techniek zorgt ervoor dat zoekmachines de website op de juiste manier kunnen indexeren.

STAP 6: LINKBUILDING

Het optimaliseren van de techniek en content van de website was stap 1. Met deze stap is de basis gelegd voor een goede vindbaarheid in Google. Nu is het van belang om ervoor te zorgen dat Google jouw website tegen gaat komen op websites die al hoog scoren in Google. Dit doen we door middel van linkbuilding.

Wij gaan actief links plaatsen op andere websites. Dit zijn websites die hoog scoren bij Google, waardoor jouw website langzamerhand ook een betere score krijgt en hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Our case studies

See all projects

Vertel ons over jouw plannen!

Laat in onderstaand formulier weten waarmee we je kunnen helpen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op!

Ons team neemt graag al je zorgen uit handen. Zo kan jij je bezig houden met je core-business terwijl wij zorgen dat alle on- en offline marketing geregeld wordt! 

Laat ons weten waar je hulp mee kan gebruiken door het formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om onder het genot van een kopje koffie te bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Tot snel!

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.